Inspiration – Fårö

I den här artikelserien kommer jag dela med mig av mina favoritplatser på Gotland för att försöka inspirera dig som funderar på ett bröllop på denna magiska ö.

Fårö är kanske den mest magiska platsen på Gotland med sin undersköna natur, fantastiska sandstränder och de magnifika raukfälten. Till fårö tar man sig med en bilfärja som tar 8 minuter. I teorin går det snabbt och smidigt men den fantastiska naturen är också Fårös stora nackel, speciellt för dig som inte har så gott om tid. Under högsäsongen på Gotland är det långa köer både för att ta sig till och från ön och jag har personligen genomlidit ca 2 timmar i kö vid flera tillfällen. Det gäller med andra ord att vara ute i precis rätt tid om man vill slippa vänta.

KURIOSA

  • Efter en omröstning i Dagens Nyheter 2007, utsågs Sudersand på Fårö till världens näst bästa strand.

  • Namnet Fårö har ingenting med får att göra utan det kommer från orden Far (farväg/farvatten) och Ö.

  • Fårö har drygt 500 fasta invånare


UTVALDA