Inspiration – Furillen

Välkommen till ön som i mina ögon på något sätt kännetecknar Gotländsk design och formgivning. Kanske inte i traditionell tappning men när jag drömmer om mitt vita kalkstenshus med modern inredning ser jag bara kalksten, fårskinnsfällar, vitt, vitt, vitt, rostfritt och betong framför mig. Kanske har man även en uteplats på en grusplan där veden i eldkorgarna sprakar och sprider sin värme över mig och min fästmö i den Gotländska natten. Ja, något i den stilen i alla fall.

Furillen bjuder på precis just det här vilket för mig blir en kontrasternas halvö på nordöstra Gotland. Området bestod fram till 70-talet av en kalkstensindustri och därefter var det militärt skyddsområde fram tills det köptes loss av en entreprenör med drömmar om en paradisö. Landskapet är kargt och allt är bara så väldigt stilla, det påmminner om ett månlandskap. Allt det där är, på ett eller annat sätt, bevarat men områdets kärna är numera Fabriken Furillen som är ett hotell/inspirationscentrum för kreativa själar och alla andra som vill avnjuta vacker natur och vacker design.

Ännu mer inspiration och mer information på http://www.furillen.com/


UTVALDA