Hur era bröllopsbilder levereras

Efter en avslutad fotografering hos Fotograf Gotland tar det i regel 2-3 veckor för mig att gå igenom och redigera de beställda bilderna innan jag kan leverera dem till er. Leveransen sker via e-post, där ni får en länk till min bildserver från vilken ni laddar ned alla era bilder.

Vilka bilder levereras

Under fotograferingens gång visar jag er ständigt resultaten och vi för en dialog om vilka bildtyper ni vill ha. När vi är klara kommer vi överens om vilka varianter vi satsar på (exempelvis 1st av den typen, 2 av den och 2 av den) som jag sedan redigerar och gör tillgängliga för er. Jag skickar alltid med extrabilder som jag tror att ni kan vara intresserade av att lägga till och redigerar dem på begäran om ni är intresserade.

Variationer

Jag levererar alltid det antal bilder som ni har beställt i följande format:

  • Färg – Högupplöst JPEG

  • Färg – Lågupplöst JPEG (Märkt med logga)

  • Svartvitt – Högupplöst JPEG

  • Svartvitt – Lågupplöst JPEG (Märkt med logga)

  • RAW (levereras endast på begäran)

Rättigheter

När ni blir fotograferade av mig får ni alltid bilder som ni själv äger fulla rättigheter till. I praktiken innebär det här att ni får göra precis vad ni vill med era bilder (Dela, sälja, framkalla) och att jag som fotograf måste be om lov för att få använda bilderna i min marknadsföring. När man skriver ut informationen om rättigheter som jag gör ovan låter det nog väldigt självklart i de flesta öron men alla fotografer jobbar inte likadant. Vissa fotografer behåller rättigheterna och erbjuder er endast att beställa dyra papperskopior från just dem. Vissa erbjuder er att köpa bildrättigheterna för summor som i vissa fall kan vara orimligt höga. Kolla gärna med er fotograf hur han eller hon gör med bildrättigheterna.

Förbehåll

Jag leverar bilder i både högupplöst och lågupplöst format samt i både färg och i svartvitt. De högupplösta bilderna är anpassade för framkallning och de lågupplösta för att delas via e-post, på Facebook och i andra sociala kanaler. Jag förbehåller mig rätten att märka de LÅGUPPLÖSTA bilderna med min logga.


UTVALDA