Bröllop Gotland

Finns det någon giltig anledning till att inte ens skriva ut ett prisexempel på sin hemsida?

Jag kikade runt hos lite olika fotografer för att hitta inspiration inför mina kommande uppdrag och märkte till min förvåning att många inte skriver ut sina priser på hemsidan. Det kändes rätt märkligt och jag ville bara lätta mina tankar kring det och berätta mer om hur jag själv jobbar.

Oavsett vilken typ av tjänst jag ska köpa vill jag först och främst veta så mycket som möjligt om tjänsten för att kunna jämföra olika leverantörer. Att lägga in ett steg som kräver att jag tar kontakt för att få fram den informationen är direkt irriterande och riskerar bara att jag helt enkelt hoppar över den leverantören.

Det finns ingenting som är annorlunda när det kommer till valet av fotograf. Referensbilder, ett ungefärligt pris och information om vad som ingår torde vara det första som en potentiell kund är intresserad av att veta. Om bilderna faller kunden i smaken, priset är inom ramen för kundens budget och om allt känns bra i magen kommer det snart ett nyfiket telefonsamtal eller ett mail. Och det är först här som jag som fotograf får chansen att lämna ett gott andra intryck.

Det kan säkert finnas flera anledningar till att inte skriva ut sina priser och säkerligen även bra sådana. Men personligen kan jag tycka att det inte är helt oväsentligt att direkt få pejl på om det kommer kosta 5, 10 eller 20 000kr.

Transparens är ett ord som är viktigt för mig och transparent är precis vad jag försöker att vara i alla lägen. All information direkt på hemsidan, inga dolda avgifter eller konstigheter och självklart inga villkor som begränsar mina kunders användning av sina bilder på något sätt. Därför tänkte jag förklara exakt vad som ingår och vad det kostar att anlita mig till ditt bröllop på Gotland.

Mina färdiga paket

Här är min enkla prislista. Tre färdiga paket som successivt innehåller mer fototid och fler redigerade bilder. Priset baseras på fototid och antal redigerade bilder och med i beräkningen finns allt från transportkostnader till planeringstid.

[rpt name=”brollop”]

Skräddarsydda paket

Ibland händer det att mina paket inte passar alla behov. Ett exempel på det var ett par som hade lite kunskaper i Photoshop och ville redigera sina bilder själva. Allt de behövde var någon som kunde lägga en halv dag på att fotografera så mycket som möjligt och sen ville de bara ha alla RAW-filerna. Utan att bli för detaljerad kring hur jag räknar ut mitt pris så handlar det som hur lång tid jag är på plats och hur mycket tid jag lägger på att redigera bilderna. Eftersom att paret inte ville ha några redigerade bilder handlade det enbart om fototiden och självklart reducerades priset och hamnade någonstans mellan Silver och Guld-paketet.

Vad ingår?

Som du märker pratar jag mig varm om det här med transparens och att inte krångla till det för sina kunder och självklart gör jag inte heller det när det kommer till innehållet. Hos mig ingår alltid digitala bilder i högupplöst format som du som kund kan göra precis vad du vill med. Här är en komplett lista på vad som ingår oavsett paket:

  • Planeringstid inför den stora dagen

  • Transportkostnader

  • Redigerade bilder – högupplösta i färg

  • Redigerade bilder – högupplösta i svartvitt

  • Redigerade bilder – lågupplösta i färg (med logga)

  • Redigerade bilder – lågupplösta i svartvitt (med logga)

  • Fulla rättigheter att använda era bilder som ni önskar

  • RAW-format vid förfrågan

Vad som händer efter fotograferingen

När den stora dagen är över skickar jag först och främst visningsexemplar på alla bilder som jag har tagit. Ni väljer i lugn och ro ut de bilder som ni vill att jag ska redigera och återkommer med en lista till mig. När det är gjort sätter jag igång och redigerar bilderna till er. Om vi har diskuterat en speciell stil eller färgsättning försöker jag så klart att uppfylla era önskemål så gott det går. När bilderna är färdiga laddar jag upp dem och ger er en nedladdningslänk så att att ni kan ladda ner era bilder.

Därefter är bilderna helt och hållet era och ni kan göra precis vad ni vill med dem. Framkalla hur många bilder ni vill i precis vilka storlekar ni vill och dela med er av era bilder – det är ju det dom är till för!

Intresserad?

Låter jag som rätt fotograf till ditt bröllop på Gotland? Tveka inte att ta kontakt med mig och påbörja planeringen redan idag!


UTVALDA