Gnisvärds Kapell

Igår var jag på utflykt söderut på Gotland och passade på att kolla in Gnisvärds Kapell. Gnisvärd är ett litet fiskeläge 2 mil söder om Visby som är fantastiskt vackert. Det hela utgörs av en liten hamn och små fiskebodar från början av 1900-talet och är så fantastiskt vackert att det är lite svårt att beskriva.

Gnisvärd har en lång fisketradition och inte långt från Gnisvärds fiskeläge fanns en hamn redan på vikingatiden. I raden av fiskebodar finns i ena ändan ett litet kapell som byggdes under 1800-talets början. Gnisvärds Kapell, eller Strandkyrkan som den också kallas, andas historia och är en enkel men otroligt vacker kyrka i harmoni med Gotlands natur och historia.


UTVALDA
SENASTE
ARKIV
FÖLJ MIG
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

@2018 Fotograf Özgür Bal 

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now