Hur man bygger en ny sajt på 6 timmar

Och vips så har jag förnyat fotografgotland.se med ett nytt utseende.

Lite mer mobilanpassat, lite mindre lull-lull och väldigt minimalistiskt är något jag strävat efter länge. Jag känner att jag börjar hitta rätt nu och det du ser här är den senaste resan mot målet.

I den förra versionen körde jag en så kallad one pager, eller single page sajt. Allting (förutom bloggen) fanns på första sidan, uppdelat i färgkodade sektioner. Den typen av sida har jag varit förtjust i länge men jag har alltid kännt att det inte är riktigt 100. Dels kan en sån sida bli väldigt seg att ladda och dels kan det bli väldigt rörigt för besökaren. När dessutom alla element på sidan inte är riktigt mobilanpassade så blir helhetsintrycket lite skevt tycker jag.

Här har vi nu istället en hemsida som består av totalt 5 undersidor inräknat startsidan men som ändå inrymmer all information som en besökare kan behöva för att ta ett beslut. Är jag värd att kontaktas eller inte.

All design på sidan utgår från mobil och portfolion är såklart den funktion som är coolast. Klickar du dig in här så kan du bläddra igenom alla mina bilder precis som du gör med de bilder du själv har tagit med din telefon. Du kan även zooma och panorera precis som vanligt.

I övrigt är huvudmenyn undangömd och finns i ikonen längst ned till vänster. Bloggen saknar sidebar, mest för att den är så ful, och både pris- pch kontaktsidan är mer rakt på sak.

Håll till godo!


UTVALDA